31/03/2016

Мениджъри на водещи компании в строителния сектор идват в УАСГ

МЕНИДЖЪРИ НА ВОДЕЩИ КОМПАНИИ ИДВАТ В УАСГ

От началото на октомври 2015 започна реализирането на инициативата "Лидерите, които строят". С цел да бъде изградена връзка между образованието и бизнеса, мениджъри на водещи компании в строителния сектора идват всяка седмица, за да се срещнат със студенти и ученици, които ще търсят своята реализация в сферата на строителството. Форумът е първата стъпка, която дава възможност на бъдещите специалисти да се докоснат до опита на вече доказани имена в сектора, да почерпят вдъхновение и съвети за успешен професионален старт, както и да изградят мрежа от контакти в сектора.

През настоящия летен семестър всеки четвъртък от 18:30 в зала 250 на университета /намира се в задния двор - сградата на счетоводството/ всеки от вас има възможността да се запознае с хора от бизнеса. Събитието е отворено за ученици, преподаватели и студенти. Като естествено продължение на комуникацията всеки може да се регистрира в уеб-платформата www.PROFACE5.com, където да изгради свое CV и да се включи във всички активности на компаниите. Позицонирани там, водещите фирми в строителния сектор имат възможността да обявяват конкурси, теми за дискусии, стажантски програми, посещения на обекти и производствени бази, както и да търсят кадри, които да започнат работа при тях. От началото на сезона няколко човека намериха именно там новия си работодател, бяха обявени стажантски програми, организирани посещения в производствени бази, както и презентации за строителни материали и технологии, използвани в строителния процес.

До този момент пред студентите застанаха Атанас Апостолов - "Аргогруп Екзакт" ООД, Николай Чомаковски - "Пайп Систем" АД, Маньо Манев - "БИАС-М" ЕООД, Георги Колчаков - "Бета Консулт 1" ООД, Христо Димитров - "Планекс Холдинг" АД, Снежана Семова - Weber Saint-Gobain Bulgaria, инж. Цанко Миланов - "Винербергер" ЕООД, Александър Чакмаков - "Титан Златна Панега цимент" АД, Красимир Стоянов - HTI Bulgaria, Пламен Петров - "МАПЕИ България" ЕООД.

Предстоят още много интересни хора да дойдат, за да се запознаят и поговорят с вас, както за работата реалния сектор, така и по-конкретно за отговорностите да бъдеш мениджър на високо ниво. Цялата дискусия преминава в отворен формат и публиката може да задава всякакви въпроси по всяко време. 

Много скоро ще бъде готов и сайтът на инициативата - www.liderite.bg, а дотогава можете да намерите повече информация на фейсбук страницата - Лидерите, които строят.

    

Инициативата по идея на екипа на Hobelix Ltd, които са също възпитаници на УАСГ се осъществява със съдействието на Студентски съвет при УАСГ.

Част от проекта за връзка между образованието и бизнеса са и www.STROIINFO.com - тясно специализиран строителен портал, чрез който се представят лидерите в строителния сектор на България, и www.500details.com - непрекъснато обогатяваща се библиотека от проектни решения, съобразени с действащите стандарти. 

Нагоре