11/12/2015

Разходка с кандидатите за Ректор на УАСГ из студентските общежития

РАЗХОДКА С КАНДИДАТИТЕ ЗА РЕКТОР НА УАСГ ИЗ СТУДЕНТСКИТЕ ОБЩЕЖИТИЯ

По наша инициатива направихме двучасова разходка из общежитията на нашия университет, на която присъстваха всички кандидати. Целта беше да се онагледи един от най-сериозните проблеми на студентите в УАСГ, а именно неблагоприятните условия за живот, които предоставят блоковете на нашия университет.

Бяха обиколени 33Б, 34Б и 35-ти блок, като за контраст посетихме и 36А /ремонтиран 2008-2009 година/ и блок 40 на Медицински университет /ремонтиран през изминалата 2015 година/. Освен състоянието на общите части кандидатите имаха възможността и да се запознаят със състоянието на няколко случайно избрани стаи, за което благодарим на живущите за съдействието и се извиняваме за неудобството, което предизвикахме.

Всички кандидати изразиха недоволството си от състоянието на базата и бяха единодушни, че трябва спешно да се вземат мерки в посока подобряване на условията и постигане на една нормална атмосфера за живот, която да помогне да се концентрираме върху обучението си. Освен базата на общежитията екипът на Студентски съвет се постара да ги запознае и със състоянието на базите на университета във Веринско и Семково, а от своя страна всички кандидати обещаха през новия мандат да се работи усилено в посока осигуряване на средства за ремонти на материалната база.

Надяваме се всички разговори, разходки и обещания да не останат във въздуха и пожелаваме успех в това начинание на бъдещото ръководство на УАСГ!

 

  

Нагоре